Hoeveel brandblussers heb ik nu eigenlijk nodig?

Via onze keuzehulp kunt binnen 3 stappen bepalen hoeveel brandblussers u nodig heeft volgens de NEN 4001

 

Krijg ik garantie op mijn brandblusser?

Dit verschilt per brandblusser, als u de brandblusser jaarlijks laat onderhouden volgende geldende onderhoudsnormen gaat u brandblusser 20 jaar mee.

 

Wat is een brandklasse?

Het soort brandhaard wordt aangeduid met een brandklasse (A tot en D en F). Brandklasse A is een brand met vaste stof, brandklasse B met vloeistof, C met gas, D met metaal en F met vet. De brandklasse op een brandblusser geeft aan voor welke brandhaard deze geschikt is. Bijvoorbeeld een sproeischuimblusser is geschikt voor brandklasse AB en een zogenaamde vetblusser voor brandklasse F.

 

Mag ik de blusdeken op een brandende pan/Frituurpan gooien?

Het klinkt zeer logisch en dat is het ook. Het is alleen van groot belang dat u met grote zorg de gastoevoer afsluit. Dit zorgt ervoor dat het vuurtje zich niet opnieuw aansteekt. Daarna kunt u veilig de pan blussen met een blusdeken.

 

Hoe hoog moet een brandblusser hangen?

Volgens de nieuwe NEN norm 4001, dient een blusmiddel vanaf 5 kg en/of 6 Ltr. op max. 1 meter hoogte te hangen gerekend vanaf de bovenkant van de rode romp tot de grond. Hou rekening ermee dat kleine personen het gewicht van de brandblusser verkeerd in kunnen schatten!

 

Moeten rookmelders onderhouden worden?

In nieuwe woningen zijn rookmelders die aangesloten zijn op het lichtnet verplicht. Op iedere verdieping moet er één aanwezig zijn. Die moet op meer dan 50 centimeter van de muren en hoeken van het vertrek afhangen. Het is natuurlijk altijd aan te raden om een rookmelder op te hangen, ook al heeft u een oudere woning. Een goede rookmelder geeft een harde waarschuwingstoon van minimaal 85 decibel. Jaarlijks onderhoud van de rookmelder is belangrijk (stofvrij maken, batterij vervangen).

 

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij ABCblusser.nl kunt u veilig en gemakkelijk betalen via iDeal, Creditkaart, PayPal of het totaalbedrag overmaken per bankoverschrijving.